Pierogi ruskie

Są to pierogi wyjątkowo popularne w całej Polsce. Delikatnie cienkie ciasto wypełnione farszem. Produkt bez substancji konserwujących z polskich surowców.

Doskonale komponują się również z daniami mięsnymi, sosami, czy porcją warzyw.

  • niska zawartość cukrów!
  • można podgrzać w kuchence mikrofalowej!
  • "CZYSTA ETYKIETA"

Składniki: 
mąka pszenna, woda, twaróg, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, skwarki, sól, pieprz, cebula prażona, przyprawy, skrobia zagęszczająca, olej roślinny, 

 

Sposób przygotowania

Wrzucić do gotującej osolonej  wody, podgrzewać  od 1-2 min. Nie gotować.
Podawać z masłem i cebulką lub ze skwarkami.

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 1340kJ/318 kcal | tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g | węglowodany 43 g w tym cukry 1,5 g | błonnik pokarmowy 0,9 g | białko 11 g | sól 1,2 g.